12-то ОУ „Васил Левски“ грабна първото място на големия великденски конкурс „Писано яйце“ в Перник

12-то ОУ „Васил Левски “ грабна първото място сред ученическите отбори и получи таблет за награда на пъстрия и весел конкурс „Писано яйце” пред Двореца на културата в Перник.
Второ място зае тимът на ПМГ „Христо Смирненски“, а на трето – ОУ „Св. Кирил и Методий“ – село Дивотино. На всички състезаващи се отбори бяха раздадени специални грамоти, а наградите бяха подсигурени от мобилния оператор Мтел.

Отличията на победителите бяха лично връчени от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която заедно със своя заместник по образование и култура Севделина Ковачева, разгледаха красивите яйца, изрисувани от талантливите ръце на децата.
„С вашето желание, голяма фантазия, много талант и завършена идея направихте най-красивите великденски яйца, успяхте и да ги представите по най-хубавия начин. Червеното яйце е за град Перник и е най-хубаво от всички досега“, сподели кметът пред учениците и поздрави възпитаниците на 9-то училище „Темелко Ненков“, които събраха близо 800 лева от благотворителен базар за яйца.
Празникът беше изпълнен с феерия от багри. В него участваха 76 ученици, разпределени в 18 отбора, сред тях бяха и малчугани от сдружение „Дай, бабо, огънче, както и възпитаниците от школата по изобразително изкуство на ЦЛРП-ОДК Перник, които изрисуваха огромно еднометрово яйце.
В рамките на конкурса всеки училищен отбор трябваше да прояви въображение и да изрисува своите яйца, а жури с председател Венцислава Крумова – директор на Регионалния исторически музей, оценяваше таланта на децата.

Докато течеше творческия процес, звучаха звънки песни и се виха кръшни хора от темпераментните момичета и момчета от ансамбъл „Граовче“. Актьорите от детско-юношеския театър „Мускетарите”, пък преоблечени като чудати герои от различни приказки, организираха забавни игри за най-малките. Наоколо се разхождаше и истинско огромно ярко яйце, което се здрависваше с малчуганите, а те бързаха да се фотографират за спомен.

Коментари

коментара