На бунт срещу лошите пътища! Перничани блокираха пътен възел „Марина бара“

Жителите на Марина бара излязоха на протест срещу лошите пътища през зимата и блокираха пътя Снимка : Denislav Sabina Kirilovi

Перничани блокираха разклона на квартал „Марина бара“ в знак на протест. Причината е лошото състояние на пътищата в Перник. 

Протест и блокиране на пътя в района на детелината при квартал ,,Марина бара, ,срещу лошото състояние на пътищата в Перник, пише в групата във фейсбук  „Видяно в Перник“.

Блокадата е продължила час и половина.

„Живеем като в Средновековието. По улиците изобщо няма асфалт, канализацията сме я строили сами на частни начала“, заявиха недоволните. Те споделиха, че излизат сутрин с парцали в чантите, за да почистят калните си обувки, линейките не могат да достигнат до къщите. Според протестиращите най-лошо е състоянието на улиците „Марина бара“, „Горски извор“, „Черковна“,“Градище“ и „Самодивска“, предава БТА.

Четирима кметове се смениха, всички обещават, но досега няма никакъв резултат, заяви Елица Василева. Според недоволните в същото време данъците, които плащат на общината, никак не са малки. Хората не приемат извинението, че общината няма пари. Как се намират средства за фестивали, различни изпълнители и други развлекателни прояви, а за гражданите няма, питат недоволните.

Жителите на квартала обмислят също да протестират пред сградата на общината. По техни данни е била обявена обществена поръчка за изграждане на водопроводна мрежа и за подобряване на инфраструктурата в квартала, избрани са и изпълнители, но не се работи.

В 14 ч. в Перник започва втори протест на жители на кв. „Рудничар“, също с искане за по-добра инфраструктура.

Коментари

коментара