Лилия от „Твърди ливади“ признала: Убих майка си с нож след скандал

Съседи твърдят, че Лили била много кротко и добро момиче

Прокуратурата и полицията работят усилено по изясняване на обстоятелствата около кървавата драма, разиграла се в пернишкия квартал „Твърди ливади”. От пресцентъра на държавното обвинение съобщиха, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник е започнало досъдебно производство във връзка с извършеното завчера убийство. То се води по чл. 115 от Наказателния кодекс.
 
От прокуратурата съобщиха, че са извършени огледи, претърсвания и изземвания. В понеделник привечер пресцентъра на прокуратурата в столицата уточниха, че се очаква протоколите от първите действия по разследването да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор.
 
Трагедията се разиграла в нощните часове срещу 19 март на деветия етаж в 15-етажния, блок 53, в квартала. Сигналът на денонощния телефон 112 е бил подаден около 10,23 часа в понеделник. Полицейски екипи и представители на Спешна помощ пристигнали на мястото на инцидента. Тялото на починалата било закарано в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. По него имало множество порезни рани, нанесени с нож. По неофициални данни Лилия сама извикала полицията, обяснявайки, че е отнела живота на майка си след скандал, пише в. Вяра.
 
Жилището обитавали жертвата – 57-годишната Елка Стоянова, 34-годишната й дъщеря Лили Канатова и по-големият й брат. Според съседи жертвата и синът й работели в столицата, Елка била санитарка в софийска болница. Дъщерята пък се грижела за домакинството. В квартала твърдят, че Канатови били свестни хора, въпреки че и при тях, като във всяко семейство, от време на време избухвали свади. Преди време младата жена се оплаквала, че не се разбира с майка си, но не споделяла нищо конкретно. Хората от блока твърдят, че не са забелязвали явни прови на психични отклонения у младата жена, но пред близки на семейството тя обяснявала, че напоследък чувала да й говорят някакви гласове. В квартала се говори, че преди време тя е имала проблеми с алкохола, но както твърдяла самата Лилия, те останали в миналото, след като била излекувана.
 
Живеещите в блока са в шок. Според тях Лили била много кротко момиче и нямат обяснение какво е провокирало ужасяващата агресия, в резултат на която една дъщеря е отнела живота на собствената си майка.
 
По неофициална информация 34-годишната жена е направила самопризнания, пише в. Вяра.

Коментари

коментара