Ад по пътищата към София и тази сутрин! Магистрала Люлин – тапа, Бучино- блокиран, Владая – мъгла и задръстване

Снимка: Фейсбук

Пътят към София за поредна сутрин се превърна в „ходене по мъките“ за перничани, които отиват на работа.

Задръстване се е образувало в сутрешните часове на магистрала „Люлин“, пишат ни шофьори. Това е и обяснимо поради ограничението в движението поради свличането на скална маса, но лошото време е направило пътя и заледен.
В глурпата „I see you КАТ Перник“ шофьор съобщава със снимка, че по магистралата е тапа:

Снимка: Фейсбук

Ако бързате – НЕ по люлин! Опашката почва след първия тунел към Сф. За 10 мин. Чакане още не съм и наполовината път до втория тунел, пише Иван.

Трагично е положението и през алтернативния път през Бучино. Шофьори съветват ако минавате да карате бавно и с повишено внимание, тъй като пътят не е добре почистен и заледен. Някои от препатилите пишат, че пътят е направо блокиран. А много коли се връщат обратно.
В във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят“, перничанин коментира: Колеги ако можете снимайте свлачищата между Мало и Голямо Бучино и поразията която са направили тези които чистят магистрала Люлин!Нахвърляли са земята от свлачището на магистралата под нея!!!Направили са пътя Мало бучино към Перник само кал!!! Аз не знам как да изпълня тези действия с моя телефон! 

А това трябваше да бъде алтернативния път на магистралата посочен от АПИ!

Пътят през Владая като че ли е най-проходим към момента, въпреки образувалото се задръстване и мъгла:

Снимка: Асен Асенов

А ето каква е прогнозата за времето от днес до края на седмицата според бТВ.

В следващите часове с умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Заради застудяването и в южните райони дъждът ще премине в сняг, само в районите на Сандански и Петрич ще продължи да вали дъжд.

Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.

В Северна България се очаква нова снежна покривка до около 30 см. Ще има силен вятър, виелици, навявания и там са обявени предупреждения от втора степен за опасно време.В южната половина от страната е обявен жълт предупредителен код за валежи от дъжд и сняг. Там ще се образува тънка снежна покривка, само в планинските райони ще е по-съществена.

В нощта срещу петък валежите ще продължат, като вече и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг. В петък през деня валежите ще отслабват, но едва привечер ще започнат да спират. Вятърът ще отслабне, в Южна България- чувствително. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 7-8 градуса- в тези райони ще вали дъжд.

В събота ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са отрицателни – в Северна България ще са под минус 5 градуса, дневните ще са предимно между 0 и 5 градуса.

В неделя вероятността за валежи е по-малка, ще има разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен.

Вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд. В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи, но в много райони ще превалява дъжд.

Коментари

коментара