Перничани избухнаха: Къв е тоя лайновоз, мутра-пазач, който да ми казва къде да се качвам?

„Този агресивен тип стои всеки ден на спирката на автобусите за Перник, намираща се на Руски паметник. Ако случайно частен автомобил с пернишка регистрация спре да качи хора, които са в същата посока, снажния „охранител“ прибягва до агресивни действия. Знае се, че транспортните фирми, обслужващи линията Перник-София-Перник и Дупница-София-Дупница му плащат прилична дневна надница, а за тези пари той не трябва да допуска случайни автомобили да правят услуга на хората. Един вид го раздава мутра-пазач на спирка. И това е всеки ден. Особено лошо гледащ е следобед и привечер когато хората се прибират към Перник“, споделиха в групата „Видяно в Перник“ перничани.

И в Перник е същото .На спирката на болницата и в квартал изток .Така е повече от 2 години .Собственика на автобусните линии за Перник и Дупница , сигурно е близък с некои от управниците или от полицията и всички се правят на луди .Това го нема никаде .Какъв е тоя лаиновоз да ми каже къде да се качвам .А ако на спирката е жена ми?“, пита Георги Неофилов.

„Реално, той не е никакъв там. До скоро дебнеше и на спирката на Бучински път. Логиката на превозващите фирми е общо взето: ще мръзнете и чакат по половин час, защото на нас така ни е най-лесно и това е в случаите, когато наистина дойде превоз“, обяснява Николай Петров.

„Да, стои и пази, но какво да правим когато в час пик хората прибиращи се от работа се събират по 50, 60, човека на Руски, а от транспорта, който той пази пускат бус, който е пълен още от автогарата! Тогава какво заслужават той и тези за които работи??“, пита Боянова.

Коментари

коментара