Добра новина! Общината запълва дупките по всички централни улици в Перник

„Софийско шосе,“ Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ са първите артерии, които ще бъдат закърпени

С наближаването на пролетта дупките по пернишките улици отново зейнаха. Кратери като от луната са осеяли важни пътни артерии в центъра на Перник и по кварталите. До ZaPernik.com читатели пишат с апел да се направи нещо. Последното писмо касае улица „Софийско шосе“, която е една от най-натоварените в града. 

„Здрaвейте! На ул. „Софийско шосе“ дупките по пътя са стотици. Никой не взема мерки по запълването им. Много голяма дупка на пътя има до гуми център „Експрес“, пише читател.

По този повод имаме добра новина към перничани. Тя бе съобщена от кмета Вяра Церовска по време на пресконференция днес: Община Перник започва запълване на дупките по всички централни улици в Перник

„В момента се изготвя и един списък на улиците, които трябва да се направи подсушаване. Много бих желала да се отделят повече средства , с които да  се подобри инфраструктурата на кварталите в Перник, но за съжаление финансовото състояние не позволява“, коментира кметът.

„При тези задължения, които има Общината и това, което ни е наложено всеки ден от плащанията ,които правим да отделяме по 20 % на НАП, е много трудно“, посочи Церовска и уточни, че  тези суми са натрупани за периода 2009-2014 година и са в размер на 3 500 000 лв.

Тя обясни , че облигационният заем в размер на 6 млн. лв, който иска да вземе Община Перник е за да се  върнат част от задълженията. Като пример тя даде Община Ямбол , която тегли 17 млн лева, за да направи благоустройство и подобри уличната мрежа.

„Въпреки това ще направим всичко възможно с наличните средства да направим каквото е по силите ни. Започваме запълване на дупките по улиците, където има най-активен обществен транспорт – „Софийско шосе,“ Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ , допълни кметът.

Коментари

коментара