Обявиха дървена ваканция в Перник!

sdr

Със заповед на кмета на Община Перни Вяра Церовска  28-ми февруари  и 1-ви март (сряда и четвъртък) са обявени за неучебни дни.  Решението беше взето днес на работно съвещание в кабинета на градоначалника,  в което участваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова и директори на училища с оглед тежките зимни условия .

„Във връзка с очакваните ниските температури, които според прогнозата  утре ще бъдат около минус 20 градуса и с това, че може да има затруднена пътна обстановка с моя заповед се обявяват за неучебни тези два дни“, заяви кметът Вяра Церовска.

Тя уточни, че за  петък – 2-ри, март ще бъде направена допълнителна преценка за учебния процес.

„Надявам се тогава температурите да позволят децата да проведат нормално своите учебни занимания. За днес директорите на учебните заведения са взели необходимите мерки за всички ученици и в някои училища са намалени часовете.  Правим това обявление сега, за да могат родителите на по-малките  учениците  да си направят организация за утрешния ден“, посочи Церовска.

За днешния ден е създадена гъвкава организация за провеждането на учебните занятия във всички училища на територията на Община Перник. „В някои учебни заведения , където са измерени по-ниски температури, учебният ден започва в по-късен час, с намалена продължителност на учебните часове“, обясни началникът на РУО Ваня Конова.
По-рано Районната здравна инспекция в Перник излезе с резултати то извършено измерване на температурата в класните стаи: 
По повод влошени метеорологични условия, прекратяване на топлоподаването от ТЕЦ – Перник и зачестили сигнали в РЗИ – Перник за ниски температури в детски и учебни заведения, служители на РЗИ – Перник извършиха проверки на 26.02.2018 г. в следните детски и учебни заведения:
  • Детска ясла №4 ,,Здравец“;
  • ОУ ,,Свети Иван Рилски“;
  • ПМГ ,,Христо Смирненски“;
  • СУРИЧЕ ,,Д-р Петър Берон“;
  • V СУ ,,П. Р. Славейков“;
  • ПГИ – гр. Перник;
  • ПГЕМП ,,Христо Ботев“;
  • ПГОТ ,,Св. Иван Рилски“;
  • ГПЧЕ ,,Симеон Радев“.

В хода на проверките са извършени измервания на температурите. Констатирани са стойности под нормата, съгласно Наредба № РД-02-20-3/21.12.2015 г., ДВ бр.5/2016 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата.

На директорите на горепосочените детски и учебни заведения са връчени предписания за спиране експлоатацията на обектите, съгласно чл. 38, ал. 3 от Закона за здравето.

Коментари

коментара