Перничани търсят помощ от омбудсмана Мая Манолова заради проблема с Топлофикация – Перник

Мая Манолова е винаги на шест :)
Перничани потърсиха помощ от омбудсмана Мая Манолова във връзка с проблемите с Топлофикация – Перник. Те заляха с молби институцията с апел да защити правата им.
Писмо до омбудсмана изпрати и Кристиан Иванов. Той е недоволен от честите аварии на ТЕЦ-а, който оставя жителите на Перник без отопление и се интересува как ще бъде компенсиран за услуга, която си плаща, а не получава редовно.
Ето какво пише Кристиан:
От Кристиан Кирилов Иванов
2300 Перник
Ул. „Кирил и Методий” Бл. 10 ап.26Уважаема госпожо Мая Манолова, абонат съм на „Топлофикация Перник”, но жилището ми е без отопление и топла вода от 19 до 21 февруари, включително.

На посочените от дружеството телефони на сайта www.toplo-pernik.bg не може да бъде получена никаква информация относно причините за това, защото никой не отговаря на тях. На самият сайт също липсва информация.

Жилището ми остава без отопление няколко пъти през зимата, въпреки, че през лятото „Топлофикация” обяви, че ще прави профилактика на мощностите си.

Никой не ни обръща внимание – процедурите за жалби на „Топлофикация“ и Комисията по енергийно и водно регулиране са толкова сложни, че обезмислят самото им подаване.

Моля да бъдат взети мерки потребителите на „Топлофикация Перник” да бъдат защитени от вашата институция и да се вземат мерки за решаване на посочените проблеми.

Интересува ме по какъв начин ще бъдем обезщетени за това, че не сме получавали услугата, за която плащаме и какво отговорност ще понесе дружеството „Топлофикация Перник”. Разчитаме на вас!

С уважение:
Кристиан Иванов

Коментари

коментара