Неочаквана победа за малките гимнастички на Перник! Сияна донесе злато, Кати, която тренира само от 4 месеца се окичи със сребро, а темпераментните момичета от ансамбъла спечелиха бронз

Гимнастички от Перник обраха овациите на Международен турнир „Купа Берое“ в Стара Загора. Малките грации от клуб Виктория – Перник се прибраха с много позитивни емоции и медали. 

Златен медал завоюва Сияна Борисова от пернишкия клуб.

„Не очаквахме такова представяне. Много сме доволни, представихме се чудесно. Сиана стана първа с точка и половина над останалите конкурентки, отличаваше се с класи над тях“, радва се треньорката на момичетата Виктория Велинова.

„Най-голямата изненада дойде от Екатерина Георгиева, която се класира втора в същата възраст. Тя тренира едва от 4 месеца. Но дедето излезе, беше толкова съсредоточена, стегната…просто едно умно изиграване, което донесе второто място. Като разбрахме беше голяма еуфория от нас и от малката Кати“, разказа още Велинова пред ТВ Кракра.

„Другата изненада ни поднесе ансамбъла 2010г., които са доста темпераментни състезателки, много трудно ги събираме, много трудно се получава работата с тях, но те станаха трети и за съвсем малко изпуснаха второто място“, каза още Виктория Велинова.

Треньорката призна, че конкуренцията е била много сериозна и пернишкия клуб не са очаквали никакви отличия.

„Имаше много участници, състезанието продължи дълго. Когато си тръгвахме слбавната съдийка ни каза: Браво, Перник, вие обрахте всички медали!Почувствахме се много горди“, каза още Виктория.

През малт предстои новмо предизвикателство към малките грации на клуб „Виктория“ в Нови Сад. Там те ще покажат възможностите си в конкуреция с най-малко 270 участнички от Турция, Унгария, Беларус, Гърция, Русия.

Турнирът се очертава много силен. Говорих с колежки, които казаха, че турнира е на много високо ниво. Ние на това се надяваме, за да видим къде се намираме“, каза Виктория Велинова.

Тепърва в Перник расте едно златно поколение и тепърва града ни ще пуска корени художествената гимнастика. Вече където и да отидат пернишките грации създават много добро впечатление и се съобразяват с тях. Въпреки малкото часове и лошите условия, в които тренират малките перничанки постигат отлични резултати и носят медали за Перник. За това треньорката Виктория Велинова са надява Общината също да откликне на молбите им за по-добри условия за разгръщане на талантите на малките момичета.

Коментари

коментара