Добра новина за перничани! Тец-а се оправи, парно и топла вода вече има!

Добра новина за перничани! След днешния пожар, който избухна в Топлофикация Перник и неизвестността ще имаме ли парно и кога, в рамките на един ден успяха да възстановят топлоподаването. 

От ТЕЦ-а са възстановили повредата след пожара, който изпепели кабели и прекъсна работата на комините, а оттам и топлоподаването. Все още има места в града където няма парно. Но постепенно в много части на града вече се усеща топлина, има и топла вода, съобщават читатели до ZaPernik.com.

Парно има в квартал Изток, на ул.“Благой Гебрев“ и ул. „Юрий Гагарин“, в кв. Тева радиаторите също са топли. Парно има и на ул.“Рашо Димитров“. Все още някои части на центъра на града са без парно, но се очаква и там да се усети затопляне.

Както вече писахме, рано тази сутрин в Топлофикация Перник избухна пожар. Две пожарни коли са гасили пламъците. Причината е запалили се кабели. От Топлофикация са спрели работа. След като огнеборците потушили пламъците, кабелите пак се възпламенили и гасеното започнало наново.

Огънят е възникнал при превключване на изводи извън територията  на централата, когато са се запалили кабели. Следствие на което се е включила защитата на основните съоръжения , което наложило спиране на работата на централата.

 

Коментари

коментара