Футболните мацки от ФК РИАЛ Ковачевци отиват на Държавно първенство

Изключителен шанс за девойките на Перник и областта  да участват в Държавно първенство по футбол за девойки до 16г.

БФС за първи път в историята на женския футбол в България организира Държавно първенство по футбол за девойки до 16г. което ще стартира от месец март 2018г. В първенството ще участват 12 отбора от цяла България, като Перник и областта ще бъде представена от ФК РИАЛ Ковачевци. Първият мач на девойките ни до 16г. ще бъде на стадион Димитровец с.Ковачевци срещу отбора на ФК Спортика Благоевград  на 18.03.2018г. от 14.30ч., следващия кръг девойките на ФК РИАЛ Ковачевци гостуват в гр. Плевен.

Дванадесетия кръг от Пролетния полусезон на Държавното първенство по футбол за жени на Република България (Първа лига жени), Женският отбор на ФК РИАЛ Ковачевци ще посрещне отбора на ФК Пълдин гр. Пловдив на 11.03.2018г. от 13.30ч. на стадион „Димитровец“ с. Ковачевци. В следващия кръг ФК РИАЛ Ковачевци гостува на ФК Берое гр. Стара Загора.

През 2019г. България ще бъде домакин и участник на Европейско първенство по футбол за девойки до 17г. Всички момичета родени 2002, 2003, които обичат футбола  и имат амбицията да участват в Европейското първенство по футбол за девойки до 17г., могат да пробват своя шанс във ФК РИАЛ Ковачевци. Момичетата ще имат възможността да участват в Държавното първенство за девойки до 16г, да играят мачовете в цяла България и най-добрите да достигнат до Националния отбор  по футбол, както  девойките на ФК РИАЛ Ковачевци – Деа Попова и Зорница Тодорова.

Facebook: www.facebook.com/fcrial/

Пожелаваме успех на нашите момичета и високи спортни постижения на всички отбори на Перник и областта, казват за ZaPernik.com от клуба.

Коментари

коментара