По-тежко обвинение за бившия кмет на Трън Станислав Николов, блъснал и осакатил с джипа си дете

Районната прокуратура в Трън измени в по-тежко обвинението на бившия вече кмет на Трън Станислав Николов. Той е подсъдим за катастрофа, при която по непредпазливост през 2015 година с джипа си помел 6-годишния първокласник Ивайло Стоянова, съобщава вестник „24 часа„.

От петък ексградоначалникът на ГЕРБ отговаря пред съда, че е причинил не по 1, а по 2 тежки и 2 средни повреди на малчугана. Прокурорът по делото е решил това, позовавайки се на нова експертиза. От нея става ясно, че заради катастрофата Ивайло е с половин черен дроб и без далак, което по закон се води тежка телесна повреда. Средните повреди са свързани с травматичния шок на момчето и контузиите на гърдите му.

Ивайло

Катастрофата стана на 13 ноември 2015 година на кръстовището до училището в Трън. Първокласникът минал зад автобус, когато задницата на джипа „Фолксваген Туарег“ на кмета го блъснала. Според обвинието Николов е карал с 25 километра в час. Ако бъде признат за виновен за по-тежкото обвинение, той може да получи и по-сурова присъда. Най-строгата е 3 години затвор.

Снимка: Zapadno.com

Николов обаче е неосъждан и това ще играе роля при наказанието. Версията на Николов е, че Ивайло сам се е блъснал в джипа му. След старта на делото в съда през миналата година той подаде оставка като кмет.

Коментари

коментара