Любовта победи злото на Сурва в Перник!

Снимки: Асен Великов

Емоциите от последния фестивал на маскарадните игри Сурва в Перник продължават да кънтят като чанове в далечината. Но като че ли тази година не страшните мечкари, кукери, бабугери и джамалари прогониха злите сили от Перник, а….любовта. 

Какво по-хубаво от двама млади хора, облечени в народни носии, хванати за ръце един за друг, които предават изконната българска традиция напред във времето.

Обективът на „За Перник“ засне млад байрактар и девойка, които танцуваха и събираха погледите с красотата и любовта си. А зяпачите се снимаха с тях.

Но искрата на любовта бе уловена и от професионалистите по незабравим начин. Фотоокото на един от тях – Асен Великов улови незабравими моменти от фестивала и ги сподели с перничани в групата „Видяно в Перник“. 

Асен Великов е фотографът, който постави силно начало на тазгодишната Сурва, като засне сурвакарката Ванеса, дъщерята на кмета на село Даргичево със своя лик. Снимата стана любима на всички перничани, а някои предложиха Великов за почетен гражданин. Сега, същият този Асен Великов поставя и незабравим финал на магията Сурва.

„Да отидеш в Перник да снимаш страшните кукери и да попаднеш на такъв вълшебен миг …..„, пише Великов.

Снимки: Асен Великов

Коментари

коментара