Истанбулската конвенция цепи яко перничани! Алекс Тодоров: „Световно разбиват семейните ценности!“, Ева Георгиева: „Четохте ли я, не се говори за трети пол, а трети държави“!

Интригата с Истанбулската конвенция започна да разделя и перничани. В групата „Снимай Перник“ започна спор по темата, събуден от мъж на име Юлиян Тричков. „Се сещам да попитам – тая конвенция сериозно ли го мислят и в Перник да я пробутат“, пише той.

Тан Чето смята: Хора, чуждицата „джендър“ означава просто „пол“. Стана някакво доста умело отвличане на вниманието от нещо друго, не мислите ли?
Замислете се – Албания я е приела. Ако в основата й се говори за гейове, щяха ли да я приемат? Да, бе!

Aleks Todorov  пишеИзхождайки от презумцията, че щом определена старана я е приела и за това и ние трябва да го направим е меко казано повърхностно. Тук се опира до това дали или не даден народ е готов да приеме подобно нещо. Много умело се опитват да пробутат на българина идеята за трети пол и да дадат възможност на хората да се определят сами по пол под наслова, че това било против насилието на жените. С какво това ще помогне? Това е споразумение, не закон, който трябва да го спазват всички. Когато се викне полиция тя вдига ръце, не може нищо да се направи. Трябва едва да има наличие на телесна повреда. Тоест важен е крайния резултат, а не превенцията. Понеже в България няма такъв РАБОТЕЩ закон и съответно изпълнителната власт нищо не прави по въпроса. От години наред в световен мащаб се работи целеносачено към разбиване на човешките ценности и семейството. Това е принципа разделяй и владей. Сам човек, който няма подкрепата от човека до него по-лесно може да бъде изманипулиран или по-лесно биха могли да се прокарат спорни точки, защото този човек има по-малки сили да се бори срещу неправдите. Ако внимавате достатъчно и следите това, което се случва в Европа и света ще видите точно такава тенденция. И още повече, какво общо има Истанбул, до колкото знам те не са част от Европа, кой рече и отсече, че такова нещо ще се прави и гласува в Истанбул. Аз не намирам никаква логика в много от нещата, които пише в тази конвенция“.

Eva Georgieva А Вие четохте ли я? Там само на 2 места се използва думата „трети“ и става въпрос за трети държави, а не за „трети пол“. Когато „даден народ“ и представителите, които си е избрал, четат това, за което говорят – вероятно и ще бъдат готови да го приемат – в цялост или частично – в зависимост от обективната преценка на факти и обстоятелства, а не от медийни манипулации.
Ирена Шаренкова: Определението за „пол“,прочетохте ли го?А новата държавна агенция която ще се създава?А програмите за училищата?В България си има закони за насилие ,за бракове това,че не се прилагат и спазват и друг въпрос.Има социални ,има агенция за защита на децата,защо трябва нова агенция ?Просто трябва да накарат сегашните да работят.Иначе Истанбул и правата на жените в едно изречение звучи като виц!
Какво е Вашето мнение? Който е чел конвенцията ДА НЕ коментира – безсмислено е, другите няма да го разберат. 

Коментари

коментара