Мелето на сезона! Люлинското страшилище „Дъмпела“ смля от бой „Монтесо“ пред тоалетна в пернишка дискотека

Както zaPernik.com първи писа зверско меле с пострадали стана по време на фестивала „Сурва“ в пернишка дискотека. Полицията не само, че не обяви кои са се били, но не спомена инициалите им, както обикновено прави. 

Това означава само едно – има причина!

ZaPernik.com разучи случая и разкри:

Пребитият е небеизвестния Симеон Монтеса от Перник. Той има автоморга, а бурните му години започнали с отварянето на багажници покрай пернишката бригада на Румен Щангата, сочи справка в публичните материали.

Симо Монтеса е бил в дискотека „Скрийм“ в Перник. Там присъствал и столичният бабаит Даниел Стефанов – Дъмпело с 4-5 човека охрана около себе си. Дъмпело хваща Монтеса пред тоалетната и започва да го бие много лошо с бабаитите си. Потрошили го целия.  Положението е било страшно. Монтесо бил целия в кръв. Според полицейската сводка е с избити зъби, фрактури на ръка и долна челюст.

Охраната на заведението вижда и се намесва. Изкарва групата на Дъмпело отвън и почва да млади биячите на Дъмпело зверски. След което викат полиция.

Даниел Стефанов – Дъмпела от столичния квартал „Люлин“, се изживявал в столичните ъндърграунд среди като новия Таки.

Същият се прочу, когато намушка почти до сърцето с нож Багата на 26 февруари 2012 г. в бар „Домби“.

Криминалната кариера на изгряващата ъндърграунд звезда започва през 2008 г., когато е арестуван заради изнудване, а година по-късно през 2009 г. е сгащен от МВР в Дупница с 3 грама хероин и използване на фалшиви документи. През 2010 г. Дъмпела се опитва да стане част от групата на Йоско от Костинброд. По това време той въртял любов с момиче на име Деси, която била сестра на един от главорезите на Костинбродския. Заради въпросната мадама Даниел изял бой в известна столична дискотека.

През пролетта на 2011 г. Дъмпела започнал сам да разпространява слухове, че е част от групировката на Златко Баретата и дори се ползвал с неговата лична подкрепа. „Пълни глупости. Направи го, защото цял „Люлин“ разбра, че са го набили позорно и за да възстанови реномето си, започна да се прави на интересен. Дани никога не е бил част от структурите на Златко. Виждал е Баретата само на снимка по вестниците’, разказва негов познат.

Малко след това изживяващият се днес като наследник на Таки люлински тарикат започва работа като охрана на енергийния бос Христо Ковачки. Той получавал заплата от 2000 лв., като в тези пари не влизали сумите за тренировки и храна. Всъщност нападателят на Благой Иванов – Багата е постъпил на служба при Ковачки, след като на бизнесмена му се наложило да съкрати чувствително разходите си. Баровецът се отказал от скъпата си охрана и наел евтини момчета като Дъмпела.

Даниел не се задържа обаче дълго при Ковачки и сменя работодателя. В края на 2011 г. е използван като наркодилър от дясната ръка на Сако Милен Даврански – Катерицата и Киро Руския. Ролята на Стефанов е била да продава кокаин в няколко столични нощни заведения. В дискотеките са и 190% от клиентите на белия прах.

Като такъв Дъмпела е засичан в различни клубове в Студентски град, един от които е на певеца Константин „Плаза“. После Стефанов започнал да се отчита единствено на Киро Руския, който се води като един от най-доверените хора на Таки. След като Дъмпела наръга Багата в бар „Домби“, дори се появи слух, че това е станало по поръчка на Руския. Между него и самбиста имало конфликт, зародил се от една пиянска вечер в дискотека в Слънчев бряг. На морето Багата бил с колеги спортисти и избухнал скандал между неговата компания и тази на висаджията.

Името на. Руския се появи и в още една скандална информация, свързана с Благой Иванов. След като спортистът излезе от „Пирогов“ след близо двумесечно лечение, той даде показания, които напълно оневиниха Дъмпела и подчинения на Руския излезе от ареста. Според показанията на Благой виновен за покушението е бившият любовник на миската Елеонора Манчева Иван Чобанов – Пилето. Пилето обаче нито бе арестуван, нито му бяха повдигнати обвинения за случая с Багата и до ден-днешен. Самият нож, с който беше наръган Иванов, също не е намерен.

Твърдеше се, че това е струвало на Киро Руския 150 000 лв., които той е дал на самбиста, за да превърне Дъмпела от обвиняем на свидетел на покушението. Багата обаче публично и категорично отрече да е взимал пари. Остава загадка обаче защо тогава е променил така рязко показанията си.

Share Button

Коментари

коментара