Първата крачка към „Кредитът Ковачки“ мина! Мизата за мотивация била по 10 000лв. на съветник, общо хвърлени 200 000 за гласове! Сутринта са валели обаждания „от горе“!

Днес на заседание на Общинския съвет на Перник се гласува бюджета на Общината за 2018 година, в който бе включено да се изтегли кредит от 6 милиона лева, както ZaPernik.com вчера писа, за връщане на дълговете на Община Перник към „Топлофикация Перник“ , НАП и „Асен Банк“. Или както ние на галено наричаме този кредит „Кредитът Ковачки„.

С решение на 32 от 40 съветника, в бюджета за 2018 година се казва, че такъв кредит се очаква да бъде изтеглен. Гласували са против само БСП, а Андрей Андреев е излязъл от залата.

С това решение първата крачка към „Кредитът за Ковачки“ е направена. Днес на микрофона на заседание на Общинския съвет кметицата Вяра Церовска е признала, че кредита ще отиде именно за дългове към НАП, „Асет“ и „Топлофикация – Перник“. Но документално това го няма никъде. Реално тя може да си прави с парите каквото поиска, след като ги изтегли, но едва ли ще смее.

Остават другите 50% от сделката:

Съветниците на Перник показаха волята, кредит да бъде изтеглен в новия бюджет на Община Перник. Пресметнат е в приходната част на бюджета. Остава обаче още едно решение на Общинския съвет- решение, с което кметицата да отиде в банката и да го изтегли.

Съветниците днес показаха, че имат воля. Сега наред са „мотиваторите„.

Говори се, че икономически сили „мотивират“ решенията на политиците с 10 000 лева на калпак. Общият заделен ресурс бил 200 000 лева. С тази „инвестиция“ ще се получат милиони неразплатени дългове, които потъват в сроковете на давността.

Според кметицата става въпрос за близо 1.5 милиона лева, според хора до Ковачки може да се стигне до 3 милиона лева. Тече спор за точната сума.

И тъй като първата крачка е направена – волята на съветницитеЗА“ такъв кредит е дадена. Сега много съветници са в готовност за волята на „МОТИВАТОРА„.

Сутринта и през нощта е имало обаждания „от горе„, които да подскажат на съветниците как трябва да се гласува.

Какво предстои?

Предстои публично обсъждане на въпросния кредит през месец февруари 2018 година, а след това и второ гласуване, с което кметицата да отиде до банката и да го изтегли.

И някой ще прибере дълговете си с две вдигания на ръчичките. А какво ще правят другите кредитори на Община Перник? Е, те не са Христо Ковачки. Ще почакат!

 

Коментари

коментара