„За Перник“ с два рекорда вчера + читателски реакции!

Любимият сайт на перничани – zaPernik.com с два рекорда вчера. Не знаем дали фестивала „Сурва“ минава този в Рио, но знаем, че вчера имахме 42 000 читатели и над 130 000 презареждания на новините ни. Това са хора, научили от нас кой е победителят от тазгодишният фестивал „Сурва“. 

Да разлистим накратко какво интересно се случи вчера на страниците на нашия сайт.

Първо трябва да кажем, че статията ни за екшъна с Корнелия Нинова на „Сурва“ взриви България. ZaPernik.com първи написа, че лидерката на БСП е била изръгана арогантно по време на факелното дефиле в Перник от зам.кмет в Община Перник. Нюхът ни към добрата новина и таланта ни да пишем най-яките заглавия (Само в ZaPernik.com: Наръгаха Корнелия Нинова на “Сурва”!) изстреляха историята до номер 1, не само в Перник, но и в цяла България. Новината на ZaPernik.com беше най-четената за деня в най-четения сайт БЛИЦ.

Редица медии препечатаха бомбата:

Започнахме деня обещаващо – завършихме го подобаващо. В тъмните часове на нощта, читател ни изпрати снимка на опасна висулка, която може да убие човек. Разбира се, ние с таланта си за най-добрите заглавия написахме предизвикателното: „Внимание! Смъртта дебне от кв. Иван Пашов„. Нарочно използвахме това име на квартала, защото самия читател го използва, решихме, че така е най-коректно към неговия текст. Мислим, че намерихме оригиналните думи да привлечем перничани и институциите към този проблем. И както често става в тези ситуации, любимото ни – появяват се инЕлетУалци, които да опишат колко сме прости, заради якото си заглавие.

Забелязвате ли, желанието на „умните и красивите“ – да закриват. „Няма ли кой да ви закрие!“, възмущава се Александрина. Ако може всичко да е водоравно, нищо да не е по-различно, по-дръзко, ще е най-добре за определена група хора, свързващи се с мисленето на един умрял вече престъпен режим.

Беатрис написала, че сме яко прости с яко смотано заглавие, на което после се кефи с цели 9 иконки. Защо точно най-простите ни заглавия са като магнит за най-интелигентните и умни читатели -още е световна загадка.

Не така обаче стоят нещата със заглавието:

Там Беатрис и Александра не коментират. Достиженията на перничани обикновено не са достойни за коментарите на умните читатели. На тях им е нужно нещо по-простичко.

Няма как да подминем и вечерната ни сензация за мензиса на певицата София Георгиева. Малко след като публикувахме новината, получихме съобщение на входящата поща на zaPernik.com:

Читателката явно е шокирана от темата, която определено се оказа табу. Интересното е, че се чуди дали нещо в новината е истина или не? Ако е за цикала – истина е, да! Самата певица София Георгиева го обяви във Фейсбук. Така, че спете спокойно, дошъл й е!

Животът в zaPernik.com е шарен и пъстър. За яд на много черно-бели хора. Затова сайта ни е недостижим лидер в Областта и определено уникален за страната. Но освен развлекателното, пишем и за важното в града ни. Вчера ЕДИНСТВЕНИ посочихме зараждаща се тема за едни милиони лева и един бизнесмен, разположил се в Перник: Скандал тресе етажите на властта! Замириса на пачки под масата в Общинския съвет Перник! Задава се скандално гласуване с интересни ключови думи – “милиони” и ” Христо Ковачки”!

В него споменаваме как се обикаля с финикийски знаци и се стимулират съветниците в полза на едно решение, угодно до въпросния олигарх. Доволни сме, че тази сутрин, само 12 часа след публикацията ни май съветниците се изплашиха, и повечето няма да се покажат като продажни, щели да гласуват „против“, за да не се набият на очи. Ще следим темата.

Получихме интересен коментар във Фейсбук страницата ни по темата:

Интересното в него е наличието на председателя на Общинския съвет на Перник – марионетка на Христо Ковачки. Къде е той? Защо мълчи?!

ПРИЯТЕН ДЕН НА СТРАНИЦИТЕ НА ZAPERNIK.COM И ДНЕС!

Коментари

коментара