Скандал тресе етажите на властта! Замириса на пачки под масата в Общинския съвет Перник! Задава се скандално гласуване с интересни ключови думи – „милиони“ и “ Христо Ковачки“!

Кулоарите на властта в Перник се тресат все повече и повече. Общински съветници са пресирани от нов кредит, който е на път да бъде изтеглен, научи zaPernik.com.

Според информацията, общински съветници, близки до бизнесмена Христо Ковачки преследват с пачки общински съветници в опит да ги мотивират да гласуват „ЗА“ изтеглянето на нов кредит от 6 милиона лева от името на Община Перник.

Кредитът ще отиде за главно за погасяването на неплатени сметки към „Топлофикация Перник“ на Христо Ковачки и още два кредитора – „Интернешенъл Асет Банк“ и „НАП“.

Кредитът ще се тегли за 12 години с 1 годишен гратисен период, а като залог са заложени приходите на Община Перник от бюджета на държавата. Това са парите ,които държавата плаща на Перник, за да покрива нуждите си.

Очаква се това да стане още тази седмица. Все още се броят общинските съветници, за да се види ще се намерили мнозинство.

Споменава се, че съветник с прякор „Железаро“ мотивира съветниците.

Все още не е ясно какво кара пернишката власт да тегли кредит, за да върне дължими пари точно на определени бизнесмени в този момент, а другите чакат дължимото си?!

Ще следим темата, за да видим кой как е гласувал.

Коментари

коментара