Жандармерия ни охранява на Сурва, площадът ще гъмжи от полиция

Полиция и жандармерия ще ни охраняват по време на фестивала Сурва 2018. Цялата пернишка полиция се е мобилизирала, очаква се и помощ от колеги от София, съобщиха от Областна дирекция полиция в Перник на пресконференция.

Засиленото полицейско присъствие ще е предимно около площада, където има струпване на много хора.

От полицията призоваха гражданите също да бъдат внимателни с личните си вещи по време на дефилетата, тъй като в такива масови събирания крадците се особено активни. Хората, които идват с коли да не оставят в тях скъпи предмети, телефони, фотоапарати, чадъри, палта, защото оставени вещи предизвикват крадците да разбиват коли, предупреди говорителя на полицията Венци Алексов. Ако се налага да оставяте нещо в колата си, то оставете го в багажника, където няма да се вижда.

Полицията призова за бдителност и по отношение на джебчиите. От столична дирекция ще дойдат полицаи, спецзиализирани в джебчийските кражби, които да намалят до минимум подобни инциденти.

Ако станем жертва на престъпление, трябва да се обърнем веднага към най-близко стоящия до нас полицай, за да може да се реагира по-бързо. Чак след това може да се звъни и на тел.112, каза още Алексов.

„Нека тези, които идват с децата си да ги държат за ръчичка, защото сме имали случаи на изгубени деца и се създава наистина голяма паника“, каза още говорителя на полицията.

От полицията подчертават, че стриктно ще се следи и за шофьорски нарушения и за водачи употребили алкохол.

„В минали години изнервени граждани подаваха сигнали към нас и към медии за липса на организация и др., но въобще не е така. На кръстовището на кв. „Иван Пашов“ се струпват всички автомобили и ако ще да са пет платна, няма как да бъдат пропуснати едновременно всички коли. Нека да има търпимост и хората да не се изнервят, да изчакват и да влизат постепенно в центъра на града“, каза още Венци Алексов.

Коментари

коментара