Треньорът Миньор Чикаго награди кметската управа на Перник и обеща: от следващата година Сурва ще бъде пренесена отвъд океана

Треньорът на Миньор /Чикаго/ Емил Миланов връчи специални плакети на кмета на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов в знак на доброто сътрудничество и разбиране. Те не скриха възхищението си , че кметският екип ги е уважил и им е връчил награда за Спортист на годината в края на 2017 година. 
„Това отношение много ни развълнува и решихме по този начин да си върнем жеста“ , сподели Миланов и каза, че от следващата година Сурва ще бъде пренесена в американския щат Чикаго.
Кметът Вяра Церовска благодари на спортистите и каза , че за нея е чест да се срещне с толкова сериозни и отговорни българи, които носят в сърцето си Перник.
„Това е едно признание за патриотизъм и трудолюбие , бъдете здрави и продлъжвайте все така успешно“, каза градоначалникът.
Тимът в Чикаго е създаден преди 10 години и по регистрация повтаря името на пернишкия отбор. Към момента е най-силният отбор на българи извън страната и играе в третата полу-професионална лига в Щатите, сподели Миланов.
Той и Церовска обсъдиха идеята за приятелския мач и очертаха и други перспективи за сътрудничество. Пернишката градоналничка поддържа и лични контакти със създателя на отбора в Чикаго Николай Василев, бивш борец от Перник.
Още преди година са започнати постъпки за побратимяване на Перник с район на Чикаго, където живеят най- много българи и се очаква това да се осъществи скоро със съдействието на новия български консул в Чикаго.

Коментари

коментара