С детско шоу в ДГ „Славейче“ завърши маскарадната щафета за Сурва! Кметът Вяра Церовска прие маската, която обиколи 15 детски градини в Перник – СНИМКИ

И тази година традицията беше спазена кметът на Перник Вяра Церовска прие официално сурвакарския лик, преминал през 15-те детски градини в традиционната Детска маскарадна щафета. Празничната проява е част от проявите предхождащи 27-ия Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“
Щафетата завърши в детска градина №14 „Славейче“, където децата и техните учители бяха подготвили автентичен спектакъл.
На празника присъства и заместник- кметът по образование и култура Севделина Ковачева, както и директори на детски заведения от цялата община.
Малките сурвакари благословиха за здраве и берекет и със страховити маски гониха лошотията от детската градина. Малчуганите очароваха всички с хубави песни и танци, които изпълниха. Те показаха на гостите, че традицията на Сурва е жива, че тя ревниво се съхранява и се предава на поколенията в нашия град.
Кметът на Перник Вяра Церовска поздрави малчуганите и техните преподаватели за прекрасната организация.
„Благодаря ви, мили деца, истински ни развълнувахте, искрено ни зарадвахте, донесохте много настроение. Направихте днешния ден изключително красив и началото на „Сурва“ много специално“, с тези думи се обърна към малките възпитаници на градината Вяра Церовска и благодари на всички преподаватели.
По традиция директорът на ДГ „Славейче“ Мария Маджарска предаде на градоначалника маската, а след това всички директори на градини бяха удостоени с диплом за участие в маскарадната щафета.

Коментари

коментара