Омбудсманът Мая Манолова на вечеринка с пенсионери в Ковачевци

Снимки: Фейсбук

Омбудсманът на България Мая Манолова празнува Бабинден с пенсионери в Ковачевци. Тя бе поканена специално от възрастните хора от пенсионерския клуб ип осрещната по стар български обичай – с вкусна пита и сол.

Бабите представиха обичая бабинден пред скъпата гостенка, решила да уважи празника им, а певческа група „Веселие“я поздрави с песни.

От своя страна Мая Манолова, кото вече е и перничанка, бе очарована от бабите. Манолова беше придружена от съпруга си Ангел Найденов.

„С голямо удоволствие приех поканата на пенсионерския клуб на община Ковачевци и кметът Васил Станимиров да бъда част от един от най-хубавите народни празници – Бабинден. Това е ден, който се свързва с раждането, с новото начало, посветен на възрастните жени, които бабуват, на тези бих казала „светици“, с чиято помощ на бял свят младите невести и булки са раждали своите рожби – децата на България. Този празник заслужава и уважение към акушерките, защото влошената демографска криза и ниската раждаемост в страната имат нужда от стимулиране, както по отношение на медицината, така и на младите семейства. А те трябва да бъдат насърчавани да раждат и отглеждат децата си в България, почитайки българските традиции и обичаи, защото ако не се погрижим за нашето бъдеще – децата, ще се обезличим като нация!“, каза омбудсманът Манолова по повод празника.

Снимки: Фейсбук

Коментари

коментара