Сурвакарите на Батановци дариха всичко спечелено по Сурва за строежа на църквата

Батановчани са последователни в мисията си за изграждането на собствен християнски храм. След като основите на новата църква вече са излети с труда на жители от Батановци, в градчето трескаво събират още средства, които ще са нужни за изграждането й.

Сурвакарите на Батановци също дадоха своята лепта за храма след празника Сурва на 14-ти януари. Групата успя да събере 1530лева, които дари на църковното настоятелство за изграждане на църквата.

„Църковното настоятелство при православен храм “Свето Успение Богородично” благодари на сурвакарска група гр. Батановци за дарената сума! Адмирации за взетото решение на групата ежегодно, до приключването на строежа на църквата да даряват 40% от събраните средства! Благодарим! Бъдете благословени в това свято дело! Пазете и предавайте традицията на поколенията след нас,“ пишат от църковното настоятелство. 

Припомняме, че подобен жест направи и щастливецът именяк Йордан, който извади кръста от ледените води навръх Богоявление. Тогава беше обявена парична награда от 100лв. за този, който извади свещения кръст. Йордан обаче дари парите за строежа на храма.

Батановчани призоваха хората да помагат и в национален ефир, като членове на църковното настоятелство гостуваха в Шоуто на Милен Цветков. 

Храм “Успение Богородично” – гр. Батановци
Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG03STSA93000022459998
BIC: STSABGSF 

Коментари

коментара