Кои са Топ 10 спортистите на Перник за 2017г?!

Световният и европейски шампион по борба и треньор в СК „Миньор“ Иво Ангелов спечели поредния си приз за тази година. На специална церемония в Двореца на културата беше определен за спортист № 1 на Перник за 2017 година. За своите постижения през годината той беше класиран чрез гласуване в традиционната анкета на Общината и местните журналисти от общо 26 номинирани спортисти.
Отличието му беше връчено лично от кмета на Община Перник Вяра Церовска. „Когато говорим за него, изпитваме невероятно чувство на гордост, уважение и обич, защото той е един млад, талантлив, всеотдаен и в същото време много земен човек. За него спортът е кауза и начин да промениш себе си и света към по-добро. Световен и европейски шампион, избран е за най-добър борец в света през 2013 г., когато става и Спортист № 1 на България и на Перник“, с тези думи го представи кметът Вяра Церовска.
Ето и последователността на класирането:
2 . Виктория Павлова –  джудо и самбо
3. Виктор Костадинов –  ВОЛЕЙБОЛ
4. ИВАН ПАЧАРЪЗОВ – РЪГБИ
5. Любомир Данов-ШАХМАТ
6. МИРОСЛАВ МИЛЕНКОВ – таекуондо WTF
7. Алекс Тодоров  – БОКС
8. Тарек Абделслам – БОРБА КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ
9. СИЛВИО СЕДЕВЧЕВ- ТЕНИС НА МАСА
10. НИКОЛАЙ БАЙРЯКОВ – БОРБА КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ
Призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска и  зам.-кметовете Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов. Повече подробности и снимки от церемонията очаквайте утре.

Коментари

коментара