Доброто победи! Десетки добри хора помагат на Венци от Калкас. Депутатът Станислав Владимиров – Станката за него: Изключително скромно и възпитано момче

Както ZaPernik.com писа, чудото за прикования на инвалидна количка Венци от Калкас се случи и той вече е получил първата помощ, след като най-четения сайт в Перник даде гласност на тежкото му състояние.

Припомняме, че след публикацията десетки добри хора се обадиха с желание за помощ и подкрепа за Венцислав, който от години живее сам в мизерия и безпомощно състояние. Българи от далечна Канада събраха средства в помощ на младия мъж от благотворителен детски концерт, организирани от братовчедка на Венци, която живее там и която ни сигнализира за проблемите му.

Историята на болния перничанин трогна и пернишкия депутат Станислав Владимиров – Станката. От кабинета на депутата са посетили Венцислав в квартал Калкас, разбра ZaPernik.com. Донесени са пълни торби с храна и вкусотии, за да може Венци да посрещне Коледа.

Самият Станислав Владимиров вече няколко пъти се чувал с Венци. Той разказа пред ZaPernik.com впечатленията си: „Изключително скромно и възпитано момче. Почти нищо не искаше, все казва, че си има. Много хора са му оказали помощ. Казах му да ми звъни винаги, ако има нужда“, каза Владимиров.

Това, от което се нуждае Венци в момента е да бъде оперирана ставата му, за да може да се движи и да лекува раните си, причинени от дългото обездвижване. Казал е, че си има марли и се грижи за себе си. Очаква се след празниците в началото на новата година Венци да бъде приет за операция в Горна Баня, каза Станислав Владимиров. Втората молба на Венци към депутата от Перник била да му открие банкова сметка.

 

Коментари

коментара