Мотористът Симеон Венев е Номер 1 спортист на Спортното училище „Олимпиец“. Каратистът Роберто Петров – любимец на учениците

На тържествената церемония днес бяха връчени най-добрите спортисти на СУ „Олимпиец“ – Перник. В традиционния анкета, който се провежда от 2004 г., всички ученици по спорт в училището. Първи стана състезателят по мотокрос Симон Венев, а Роберто Петров грабна приз за спортист на учениците.
 
Наградите бяха връчени от гостите на тържеството сред тях бяха зам.-кметът Денислав Захариев, главен експерт по спорта в общината Десислава Стойова, зам.-областни управители Иво Иванов и Васил Павлов и председателят на ОС на БВФС Валентин Лазаров. 
За учебната 2017/2018 ръководството на учебното заведение даде правото и на учениците да направят своя избор, а директорът Валери Стоилов съобщи по време на наградите, че прави всичко възможно от следващата година да се проведе и прием в художествена гимнастика. 
Педагогическият състав определи на десето място състезателя по джудо Бойко Бойков от клуб „Перун“, след него се нарежда Кристин Петров – борба класически стил, осми стана отново борецът Роберто Владов, седемте приза взел възпитаника на Галина Венева по джудо от клуб „Перун“ Оля Ковачева, след нея се нарежда нейната другарка Станислава Атанасова. Пета е Ерика Станоева, която в момента е при семейството си в чужбина и е премината в самостоятелна форма на обучение, а четвърти е волейболистът Николай Грахлиов, който се състезава и в мъжкия отбор на „Миньор“. За трети беше определен състезателят по карате Роберто Петров. Второто място зае футболиста Стивън Милев, а наградата му бе връчена от зам.-кмета Денислав Захариев. Той пожела на всички спортисти успешна година, без травми и да носи в сърцето си Перник, дори да отидат да се състезават за други клубове или в чужбина, да знаят откъде са тръгнали, защото младите хора – това е нашето бъдеще и повод за слава.

Първи в класацията е единадесетокласника Симон Венев, който се състезава в мотокрос. Той бележи отличие за състав на „НСА моторспорт“. Бензинът е в кръвта му от 8 години, качва се на мотора още когато е само на девет и продължава досега. 

На церемонията бе връчена и наградата за най-добър треньор, който отиде при Венелин Трайков, а плакета му връчи отново заместник-кмета Денислав Захариев.
   

Коментари

коментара