ПЕРНИШКАТА КОЛЕДА ПРОДЪЛЖАВА! Миската Мелинда Сейдия с дарение за Дома за деца с увреждания в Перник, директорката Ани Веселинова: Имаме остра нужда от гориво за отопление

Миската от Перник Мелинда Сейдия, която има свой бранд и рисува ръчно върху дрехи направи коледна кампания в помощ на децата с увреждания в Перник от Дневния център в кв. Варош.

Перничанката предлага страхотни и оригинални, ръчно изрисувани тениски, а събраните средства от продажбата им отиват в помощ на дечицата от дома. Кампанията е събрала 1706лв., консумативи и терапевтичен стол за децата. 

Някои от хората са си купували тениските на Мелинда, а други директно са оставяли сума.

„Имаше стотици, стотици поръчки. Цял месец работих благотворително за кампанията. Целият град си поръчваше, писаха ми и от други градове, перничани отвориха сърцата си“, коментира Мелинда пред телевизия Кракра.

Хубавицата и преди е правила подобна кампания, но ориентирана към детски домове в София. „Тази година обаче решихме кампанията да си бъде за нашия град и за нашите деца и за тяхното щастие“, каза още Мелинда.

Организаторите на кампанията казаха, че  директорката на дома доктор Веселинова е страхотен човек и благодарят за съдействието, което им е оказала в реализирането на кампанията.

Дневният център е на издръжката на държавния бюджет, който е крайно недостатъчен да покрие всички нужди на дома през годината. Въпреки това домът е изпратил успешно 2017 година.

„Получихме памперси, сухо мляко, различни консумативи за почистване, терапевтично столче“, каза директорката Ани Веселинова.

Центърът обаче има и остра нужда от гориво за отопление. 

„Знам, че е трудно да се осигури от дарител това е немалък разход за отопление на сградата. За съжаление не ни стигна държавния бюджет, имаме неразплатени сметки за гориво за отопление. Обръщам се към пернишката общественост, ако има възможност някой да помогне, ще го приемем с благодарност“, каза още Ани Веселинова.

„Мечтая си да преминем през всички изпитания успешно, да получаваме все така удовлетворение от работата си. Мечтая си заплатите на колегите да бъдат адекватни и по-достойни, защото влагаме много вяра, упоритост и любов в грижата си за децата„, пожела си Веселинова.

Коментари

коментара