Батановци пред депутатие от БСП Станислав Владимиров и Любомир Бонев: Писна ни държавата да пълни дупки в хазната с нашите пари! Не е нормално при това качество на водата да плащаме толкова висока цена

Жители на Батановци пред народните представители от БСП: При това качество на питейната вода не е нормално да плащаме толкова висока цена

Жителите на град Батановци затрупаха с въпроси и неуредици народните представители от „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, както и председателя на Областния съвет на БСП – Перник Валентин Петков, в приемния им ден. Батановчани изкараха пред депутатите на показ нерешени от години проблеми, но основен акцент остана повишаването на цената на питейната вода.

„Омръзна ни държавата да се опитва да запълни дупките в хазната с нашите пари, които и без това не са много”, каза жител на Батановци. Той добави, че не е нормално, при честите аварии и спиране на водата цената за кубик да бъде 2.29 лева след увеличението.

„Пенсията ми е 180 лв., а почти половината давам за лекарства, с какво да платя водата”, реагира друга жителка на града. Тя добави, че друг нерешен от ВиК проблем са две тръби, чрез които най-вероятно е заустена част от канализацията на Батановци в реката.  

„От тръбите се разнася остра миризма и затова предполагаме, че там се изливат фекални води, а когато вали проливен дъжд водата от реката влиза в тази тръба и наводнява мазетата и къщите в ниската част на квартала”,обясниха още батановчани.

Народните представители се ангажираха да зададат въпрос на министъра на околната среда за проблема с канализацията в Батановци и добавиха, че в петък левицата организира протест пред сградата на КЕВР заради планираното увеличение на цената на питейната вода.

„Това увеличение е абсолютно неоправдано с оглед качеството на услугата и доходите на хората“, казаха още те.

След приемния ден социалистите, заедно с жителите на Батановци отидоха на мястото, на което тръбите влиза в реката.

Други проблеми, които батановчани представиха пред тях бяха, достъпа до паметника на загиналите в Балканската война, който е в частен двор, довършването на ремонта на културния дом и здравната служба в града и много други.

Коментари

коментара