„Миньор“ удари най-голямото си дъно за всички времена! Перничани се простиха с илюзията, че Миньор ще посрещне 100-годишнината на футбола в Перник в професионална група

С представянето си в есенния полусезон на настоящето първенство Миньор (Перник) достигна най-ниската точка в класирането в досегашната си история.

Това твърди изследователят на спорта в Перник Стефан Сергиев. По думите му „жълто-черният“ тим е записал от съществуването си досега 38 участия в „А“ РФГ и 22 в „Б“ РФГ, а в момента едва крета в трети ешелон.

През последните три мача отборът допусна една трета от головете във вратата си за целия сезон, анализира Сергиев. Той отчита много ниска резултатност на нападателите – 21 гола за 17 мача, или средно по 1,23 гола на мач, а защитата е допуснала 20 гола – средно по 1,18 гола на мач.

По време на полусезона на терена са излезли 24 футболисти, във всички 17 мачове са играли само Димитър Савов и Антон Киров. Отборът няма изявен голмайстор. По 4 попадения в мрежата на противника са регистрирали Кристиян Ковачев и Георги Ризов.

При тези резултати перничани се простиха с илюзията, че Миньор ще посрещне 100-годишнината на футбола в Перник в професионална група, заключва Сергиев.

Коментари

коментара