Депутатът от Перник Любомир Бонев: Безопасността на язовирите е от изключителна важност за хората

Народният представител от БСП Любомир Бонев: Въпросът с безопасността на  язовирните стени в Пернишко е от изключителна важност за населението

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев се срещна с  областния управител на Перник Ирена Соколова във връзка с негов въпрос до министър Емил Караниколов за безопасността на язовирите в Пернишко. Отговорът на министъра е притеснителен, тъй като в него се казва, че осем язовира в област Перник са с „неопределено техническо състояние“, каза инж. Бонев.  Той добави, че  то не е определено поради това, че няма заключение и оценка на техническото състояние и сигурността на язовирните стени и съоръженията към тях.  

В своя въпрос до министъра на икономиката той пита още, осигурена ли е безопасната експлоатация на язовирите с цел недопускане на риск за живота и здравето на хората и стопанските субекти. Отговор на този въпрос, обаче не бе даден от министъра.

На срещата народният представител и областният управител освен отговора на министъра обсъдиха и безопасността на язовирите след обилните валежи. Любомир Бонев каза още, че  въпросът с безопасността на  язовирните стени и съоръжения е много важен, тъй като евентуална авария би представлявала опасност за жителите на населените места в областта.   

Коментари

коментара