Обвиниха мутрите рекетьори от Перник заедно с Мачо Сървайвъра в големи зверства, заплашвали длъжниците си, че ще ….

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за рекет, заплахи и нанасяне на телесни повреди на длъжници към кредитни институции в Перник и Радомир. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 

Участниците са задържани на 21 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, Дирекция „Жандармерия“ и Специализирана прокуратура със съдействието на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2016 г.  Ръководителят Марио Е. и участниците Любомир С., Марчо М., Павел Н. и Кирил П. изнудвали длъжници на суми от 200 до 52 000 лева. При най-малко забавяне на плащанията жертвите били заплашвани, че ще бъдат пребити, колите им – запалени, а къщите им – взривени. Един от пострадалите е бил заплашен с насочен в главата пистолет, че ако не плаща лихвите, ще бъде убит не само той, но и жена му и детето му.

Марчо Марков – Мачо е един от рекетьорите, свързван е преди враме с бандата на Козела и Митьо Очите, бивша реалити звезда от предаването „Сървайвър“, известен и като ММА борец.

Силовите събирачи на дългове сами налагали допълнителни лихви заради просрочия, за да се облагодетелстват.  Част от жертвите им са били малтретирани физически.  В хода на разследването са използвани СРС. Разпитани множество свидетели, част от които са дали показания пред съдия.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на петимата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.  Вчера в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях, пише БЛИЦ.

Коментари

коментара