Само в ZaPernik.com! Транспортната мафия на Перник активира спящи клетки и лобисти – ВИЖТЕ СХЕМАТА

Транспортната мафия на Перник активира свои спящи клетки в стремежа си да пречи на развитието на транспорта в града ни, видя zaPernik.com.

Общински съветници – спящи клетки, които нямат почти никаква политическа дейност изведнъж станаха про активни в стремежа си да попречат на усилията на кметския екип на Община Перник, най-накрая, след десетилетия лъжи и кражби да купи и пусне в експлоатация чисто нови автобуса в Перник. Това са над 15 нови автобуса, опаковани в найлон, които да возят перничани.

Какъв е проблемът?

Тези нови автобуси се очаква да дойдат към 2018, най-късно 2019 година в Перник. Напълно разбираемо е да бъдат пуснати в експлоатация на най-големите и натоварени линии в града ни, а не да си седят в гаража. Това означава, че линии 17, 20 и 10 няма да бъдат вече частни, а ще се оперират от новите общински автобуси.

Представяте ли си какъв финансов интерес губи транспортната мафия от това? И тя прави всичко възможно новите автобуси да не дойдат в града ни, за да може те да си карат по старо му с бараките, печелейки луди пари.

Активирани спящи клетки

За да се постигнат целите на старите превозвачи не става само с икономически, нужни са и политически средства. За целта днес бяха активирани шепа общински съветника, начело с компрометирания Кирил Леонов от БСП. Той се обяви срещу обявяването на конкурс за превозвачи в Перник. Намерил бил неточности в поръчката. Целта обаче е ясна – превозвачите да си карат по схемата от 90-те години, както е било до сега. Вие знаете ли, че превозвачите преподписват всяка година схема от 90-те години за превоз на пътниците и нищо не е мръднато до ден днешен?

Общинският съветник Кирил Леонов

Кой е лобиста?

Кирил Леонов е общинският съветник станал известен с две неща – секретарката му бе арестувана за побой над полицаи и с това, че е рекордьор по отсъствия от гласувания в Общинския съвет на Перник.

Въпросният другар Кирил Леонов е пропуснал стотици важни гласувания в Перник – за бюджета на града, за детски градини, за европроекти, за училища и спортни клубове. Той е отсъствал в над 50% от гласуванията на съветниците в Перник. Имаме чувството, че него не го интересува нищо в този град, съдейки по работата му. Дори собствените му партийци от БСП го смениха като лидер на групата съветници в Общинския съвет.

И изведнъж този човек, който не се интересуваше от нищо в Перник, според справка за гласуванията му в Общински съвет, дава днес пресконфернция, забележете … против нов транспортен конкурс, тоест за подкрепа на досегашните транспортни компании.

Кой печели от това?

Старите транспортни фирми са на далавера да няма промяна в транспортните схеми в Перник.  Да няма обновяване на автопарка. Да няма нови общински автобуси в Перник. Дори стана ясно,че определени транспортни фирми са вземали огромни държавни средства като компенсация, че возят селски линии в Перник. Има фирма, която прибира по 1000 лева дневно само от държавата, или около 300 000 лева годишно компенсации. Отделно приходи от билетчета. Представяте ли си за какъв бизнес става въпрос?

Всеки един ден носи хиляди лева печалба в няколко джоба

Затова ще бъдат активирани продажни политици, ще бъдат активирани протестъри, ще бъдат активирани браншове, само и само статуквото да се запази.

И Перник да няма нов транспорт.

Коментари

коментара