Разкопаха релсите при спирка Метал – СНИМКИ

Започнаха ремонтни дейности по железопътната линия между спирка Метал към гара Драгичево, съобщи кметът на Кметство Изток Емил Костадинов.

Монтажните дейности включват подмяна релси и траверси. Паралелно с това се полага укрепваща настилка от чакъл. За последно настилката на ЖП спирка Метал е подменяна през далечната 1992 година.

Докато текат ремонтните дейности по отсечката, в часовия диапазон от 9:30 до 15:30 ч., пътниците се извозват с автобуси. Припомняме, че във връзка с ремонта е променено и разписанието на влаковете.

Влакове, които преминават в участъка на извършвания ремонт в интервала от 09:30 ч. до 16:40 ч., ще се движат София-Драгичево-София и Благоевград-Перник-Благоевград.

Международният бърз влак № 361 от София за Солун, който заминава от Централна гара София в 15:00 ч., ще тръгва с 25 минути по-рано, т.е. в 14:35 ч. и ще пътува по-обиколен маршрут през гарите Разменна и Храбърско.

Всички пътнически и бързи влакове, които се движат в сутрешните и вечерните часове, преминават в участъка на извършвания ремонт с намалена скорост. По тази причина са въведени промени в графика им на движение.

Коментари

коментара