Жесток бой в Кладница! Психопат преби виладжия

Жител на с. Мърчаево е задържан за хулиганство.

Престъплението е извършено вчера, в пернишкото с. Кладница. Рано сутринта 57-годишен столичанин пристигнал на вилата си. Започнал да разтоварва багаж от колата си, когато до него се появил мъж, който започнал да се държи грубо и да му иска телефона да се обажда на него близки. Веднага след това се нахвърлил върху жертвата и му нанесъл удари по тялото и главата. След това изчезнал в неизвестна посока. Служители на Второ РУ посетили местопроизшествието и започнали издирване на извършителя. Мъжът бил задържан от полицаи на 6-то РУ при СДВР. Оказало се, че това е 48-годишният Е.В. от с. Мърчаево, който по първоначални данни страдал от психическо разстройство.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества.

Акциите  са проведени на 10 и 12 ноември, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите претърсили дом на ул. „Варна“ в областния град, обитаван от 19-годишният М.П. След направен обиск са намерени и иззети около 50 гр. марихуана, 7 грама кокаин, 6, 5 гр. амфетамин и 10 хапчета екстази. М.П. е бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка. До този момент младежът не е познат на полицията с криминални прояви.

При друга акция, в пернишкото село Драгичево бил проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“. Намиращият се в него 17-годишен местен жител изхвърлил 2 полиетиленови пликчета, съдържащи суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана с общо тегло около един грам. Тийнейджърът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Образувани са досъдебни производства и работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Цигара марихуана е иззета при проверка на лек автомобил.

На 11 ноември, служители на Първо РУ – Перник проверили лек автомобил Опел „Астра“. Колата, управлявана от 21-годишният А.С. била спряна на ул. „Ю. Гагарин“, в района на бившия „Винпром“. Вътре били още трима пасажери – 21-годишните С.Е. и А.С и 33-годишнят Й.П. В опела била намерена и иззета цигара марихуана с тегло 0, 36 грама. Четиримата са задържани за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство.

Коментари

коментара