Магазин Lidl уволни служител, защото дошъл по-рано на работа

Служител на супермаркет „Lidl“ в Барселона бе уволнен от работа, след 12-години във фирмата, защото дошъл много рано на работното си място.

Според испанския вестник „Ел Паис“, ценният работник Жан П. дошъл 1 час преди началото на смяната и започнал да подготвя магазина за отваряне.

Според веригата обаче имало сериозно нарушение на правилата за работа, тъй като Жан не се е регистрирал, че е дошъл по-рано на работа. Освен това  е променил цени и поръчки на продукти в супермаркета.

Каталунският клон на германската верига посочва, че на записите от камерите за наблюдение се вижда, че работникът влиза в магазина в 5 часа сутринта и работи 49 минути без да се маркира, че е дошъл на работа.

По този начин служителят нарушава правилата за работа на компанията по отношение на заплащането на служителите за всяка извършена минута работа.

Уволненият служител жали в съда и иска да бъде възстановен на работното си място.

Жан казва, че никога не му е казвано, че трябва да иска разрешение да идва по-рано на работа. Той също така казал, че прави това заради реорганизацията в магазина, която изисква повече време за подготовката му за отваряне.

 

Коментари

коментара