Тази графиня направи най-големият подарък на Перник за годината!

Графиня Естер дьо Помери от Франция е медик, посланик на добра воля към Червения кръст, известна с редица благотвортиелни инициативи.

При една среща с графинята директорът на пернишката болница я помолил да помогне с каквото може. И така преди време е пристигнал огромен камион, пълен с дарения за нуждите на болничното заведение. Това, на което най-много се зарадвали медиците били нови болнични легла, с които е преоборудвана хирургията и травматологията. Графинята е дарила и голямо количество болнични завивки и бельо, което е с високо качество. Дарени били и различно оборудване, столове и др., включително и детски играчки за нуждите на детско отделение.

От своя старана ръководството на болницата е изпратило до графинята благодарствено писмо от името на пернишката общестественост с пожелание доброто, което прави да се връща към нея.

А само преди седмица пернишката болница се е оборудвала и с модерен ултразвуков апарат за диагностика и лечение на деца и новородени. Апаратът е подарък от Българската Коледа.

„Това е един много хубав апарат, една изключителна придобивка. Доставиха ни го преди седмица, монтиран е и лекарите вече работят на него“, каза пред телевизия Кракра директорът на пернишката болница доктор Валери Димитров.

За новата придобивка пернишката болница не е плащала нищо, подчерта той. Табела указва, че ехографът е закупен със средства от националната дарителска кампания.

Коментари

коментара