Горещи разкрития: Взривилите банкомата в Сапарева баня – Краси Джонката от „Ла Негро“ и Киро Маймуната били Том и Джери на подземния свят, ето какво ги е издало!

Краден джип издаде една от най-мощните банди за обири на банкомати. Обирджиите вчера през нощта взривиха машина за пари в Сапарева баня и духнаха с 9 бона в касета.

Ченгетата обаче влязоха в дирите им и започна бясно преследване.

В екшъна се включиха барети от Специализирания отряд за борба с тероризма, жандармерията, вертолет на гранична полиция, дрон и десетки следови кучета.

Арестуван е един от четиримата обирджии-Господин, който играел ролята на съгледвач и се движел с баничарка тип „Кади“, разкриха криминалисти пред „Телеграф“.

Собственикът на бар „Ла Негро“ – Красимир Йорданов-Джонката и синът на фамозната ГЕРБерка от Перник Вили Микева – Кирил Микев – Маймуната, които се водят тартори на групата и приятели от детинство, се издали жестоко, че взривяват банкомати след удара в кв. „Банкя“. Малко след като успяха да свият 30 бона и да избягат с черно БМВ Х5, Джонката бил видян да се движи в Перник със същия всъдеход.

Криминалистите започнали да следят бандата и така влезли в дирите й.

През нощта вчера Джонката, Маймуната и Тодор се метнали в БМВ-то и дали газ към Сапарева баня. Там гръмнали със сгъстен газ банкомат на ДСК, свили една от касетите и духнали. Ченгетата обаче започнали да ги преследват. Край пернишкото с. Боснек им направили блокада, но те успели да я преодолеят и връхлетели в дере. Имало е опасност за живота на полицаите, обяви вчера главсекът на МВР Младен Маринов.

Лицето с име Господин пък играел ролята на отцепка и успял да избяга, прибирайки се вкъщи с Кади-то си. За броени минути районът около село Боснек беше обграден от барети, жандармеристи, полицаи с кучета. Над района започна да прелита вертолет и дрон, за да може да заснеме от въздух по-голям периметър. От обирджиите обаче нямаше и следа.

„Предполагаме, че помощник на бандата е успял да ги прибере от гората и да ги откара на скришно място. Интересното е, че са успели да извадят пачките от касетата на банкомата и са духнали с тях“, споделиха ченгета.

Учениците на Пуйката са подозирани за още три удара, освен този в Сапарева баня. Става въпрос за взрвовоете на банкомати в Банкя, в Самоков и в Кюстендилско, обясниха разследващи пред „Телеграф“.

В хода на разследването стана ясно, че лобния черен джип БМВ Х5 е откраднат миналия месец под района на 6 РПУ в София, а регистрационните табели бандитите свили от столичния кв. „Люлин“ също през октомври. По време на огледа вчера, в джипа, който е модел от 2005-2006 г., бяха открити газовата бутилка, кози крак, щанга, празната касета на банкомата.

Джонката и Маймуната се водят тежък криминален контингент в масива на МВР.

Проходили са в престъпния бизнес още преди повече от 10 години, Учили са се от Пуйката, разказаха ченгета.

Първоначало стартирали с кражби на коли. Тъй като Красимир и Киро били неразделни, им викали Том и Джери в подземния свят на Перник. Постепенно се насочили към банкоматите. Започнали да ги режат с флекс, след това да ги дърпат с джип, сочат оперативните данни на полицията. От известно време привлекли в редиците си и Господин и Тодор, които също се занимавали с кражби и грабежи. Единият играел ролята на отцепка, другият им помагал за вкарването на сгъстения въздух.

Джонката и Маймуната въртели кафене в центъра на кв. „Изток“ и имат морга за авточасти. Зад този бизнес обаче прикриват истинския произход на парите си, смятат разследващите.

Коментари

коментара