Новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев e от село Горна Секирна

Новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев има корени в брезнишкото село Горна Секирна. Неговите дядо и баща са от селото, а майка му е от Трънско, но това го няма в свободната онлайн енциклопедия Уикипедия. Това сподели пред брезнишкия сайт Zapadno местният жител Ганчо Тонев – човекът-енциклопедия на този край.

Българският политик и финансист Кирил Ананиев вече официално е здравен министър. Минути след 11 часа Народното събрание избра неговата кандидатура за министър на здравеопазването. Той беше подкрепен от 121 депутати, а 85 народни представители от БСП и ДПС гласуваха „против“, гласували „въздържал се“ нямаше.

Кирил Ананиев е помогнал за развитието на Горна Секирна, района около селото и община Брезник. В памет на своя баща финансистът е изградил чешма в центъра на селото. „Той като дете тук е израснал и между другото е много добро момче. Поддържа връзки със Секирна и последните 10-15 години той много помогна. Тоя кръст, който е на изток от селото – негови са разходите. Помогна да се отремонтира магазина, на Общината в Брезник помогна за нова линейка, помогна и два пъти да се асфалтират дупките по пътя Кошарево – Станьовци. Той е тих като мен, но е много упорит.“, сподели Ганчо Тонев за Кирил Ананиев.

Новият здравен министър посещава фамилната къща в село Горна Секирна.

Коментари

коментара