Гледайте в zaPernik.com: Зрелищни снимки на провисналия от мост ТИР в Пернишко!

Патрул на гранична полиция от сутринта е на място и ще продължи да регулира движението

ZaPernik.com се сдоби със зрелищни снимки от акцията по спасяване на провиснал от мост сръбски ТИР в района на град Трън тази нощ. Нашите будни читатели научиха първи за инцидента малко преди 1 часа след полунощ.

Областният управител Ирена Соколова проведе днес спешна работна среща в Трън след среднощния инцидент с тежкотоварен автомобил, аварирал на моста на разклона за с. Врабча.

На срещата присъстваха директорите на Областната дирекция и общинската служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, директора на Областно пътно управление Румен Сачански, кметът на община Трън Цветислава Цветкова и председателят на ОбС Трън Бойчо Харалампиев.

Целта на провеждането на тази среща е да предприемем най-бързите и адекватни мерки за укрепване и възстановяване на пътя и моста. Да възстановим трафика, но при нов режим на пропускане на превозните средства и да известим хората за произтичащите промени, за да бъдат спокойни„, заяви Соколова.

Работният формат излезе с решение да бъде въведено ограничение за движението на тежкотоварни автомобили в този участък. Патрул на гранична полиция от сутринта е на място и ще продължи да регулира движението, за да обезпечава сигурността при преминаване на леки автомобили през моста.

Ще бъдат изпратени писма до Междуведомствена комисия и Агенция пътна инфраструктура с молба за спешно финансиране за неотложен ремонт и привеждане на пътя в състояние, осигуряващо безопасна и надеждна експлоатация.

Важно е пътят и мостът да бъдат ремонтирани максимално бързо, защото това трасе е единственото към община Трън, е и от национално значение свързвайки ни с ГКПП Стрезимировци”, каза още Соколова.

Утре в 10 часа спасителният пожарникарски екип, провел спасителната акция по изтеглянето на сръбския шофьор от надвиснала кабина от мост над трънската река Ябланишка, е поканен в кабинета на областния управител.

ВИЖТЕ КАКВО ТОЧНО СТАНА МИНАЛАТА КОШМАРНА НОЩ:

Припомнете си цялата инфарктна история от тук: Извънредно в полунощ! ТИР провисна от мост в Трънско, шофьорът 50 минути виси над опасна пропаст, вадят го с въжета!

Коментари

коментара