Началник група „Миграция“ Анна Кирилова и още 18 нейни колеги полицаи получиха награди за Празника на полицията в Перник

19 полицаи бяха наградени по повод професионалният им празник.

С тържествено събрание в сградата на ОДМВР – Перник беше отбелязан професионалния празник на служителите от Националната полиция. 18 служители от различни звена в региона бяха наградени с писмена похвала от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов.

Специален плакет за принос в стрелковата подготовка на дирекцията и постигнати високи резултати получи Анна Кирилова – началник на група „Миграция“.

В обръщението си към полицаите, старши комисар Попов благодари за професионализма, за добре свършената работа въпреки трудното ежедневие и пожела на служителите здраве, лични и професионални успехи.

8 Ноември – Професионален празник на полицията. За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил Св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

Коментари

коментара