Неописуема радост и още медали от децата на Перник! СК „Калоян -Ладимекс“ отнесоха отново конкуренцията с 10 златни, 11 сребърни и 11 бронзови отличия – СНИМКИ

С три купи 32 медала се завърнаха Спортен клуб „Калоян – Ладимекс“ от Стара Загора.  На 28-29 октомври се проведе 15-ти Национален открит турнир за Купа „Багатур“ за всички възрастови групи.

Надпреварата вслючваше дисциплините „Спаринг“ и „Форма“. В състезанието взеха участие 280 деца , юноши и девойки , мъже и жени от 23 клуба в страната. СК”Калоян –Ладимекс” се представи с 32 таекуондисти от всички възрасти, възпитаници на треньора Иво Иванов V dan TK ITF.

Резултатите са: 10 златни , 11 сребърни и 11 бронзови медала.  Освен това: Купа- при децата 8-13 годишни( второ място), Купа- при юноши и девойки (трето място) и Комплексно Първо място за всички възрасти.

Състезателите на спортния клуб изиграха 21 много оспорвани финала и от тях спечелиха десет.

„Въпреки силната конкуренция и некоректно съдийство състезателите на клуба доказаха и показаха своята доминация над другите състезатели и клубове и грабнаха Комплексната Купа. Треньорският екип сме изключително доволни от нашите състезатели, радваме се че са на добро техническо ниво, защото това е много важно, не да се учи само спаринг или да се биеш , а се изграждат комплексни състезатели“, каза треньорът Иво Иванов за читателите на ZaPernik.com.

„Самите състезания по таекуон-до включват 5 дисциплини- Форма/ спаринг/ специална техника/чупене и самозащита. Затова работим по методика на клуба с деца от 4 годишна възраст , защото периода на изграждане на един състезател е много дълъг. Тези деца които ни носят медали са почнали преди най- малко пет и ли шест години, правят се и индивидуални тренировки по желание на родителите, а вече има много“, каза още Иванов.

Треньорският екип –ИВО ИВАНОВ, СОНЯ САВОВА , КАЛОЯН КИРИЛОВ И КРИСТИЯН ИГНАТОВ.

„Благодарим на родителите, че се довериха на нашия клуб, както и на директорите на училищата и учителите, че са съпричастни към спорта таекуон-до и помагат на нашите деца“, казаха от екипа на Ск „Калоян-Ладимекс“.

 

Коментари

коментара