Перничанинът Алекс Тодоров игра със счупена ръка на финал за бокс и стана шампион! ТИ СИ ГОРДОСТ ЗА ГРАДА!

За първи път от 10 години насам Перник отново има шампион по бокс! Това е 18-годишния Алекс Тодоров, който се завърна със златен медал от Държавното отборно първенство по бокс. Ценното отличие коравият перничанин е завоювал като е играл полуфинала и финаля със счупена ръка!

Какво е да си на 18 години и да си треньор по бокс? Какво е да си на 18 и да нарушиш десетгодишната липса на кадри и отличия в бойния спорт на Перник? Какво е да си на 18 години и да пишеш на ринга новата спортна история на града?

На тези въпроси отговаря гордият треньорът на клуба по борба „Перник“ Емил Райков с една дума: „Шампион“.

Защото да стане първи за Алекс Тодоров не е било никак лесно, тъй като се е наложило да играе полуфинал и финал със счупена ръка.

„Много години труд, кръв, пот, борба. За съжаление това е контузия, но сладка. След четири изиграни мача, шапионска Купа България за младежи, като в тази възраст повечето играят мъже. Изкачването към върха е трудно, бавно, момчето се труди 4 години вече без да спира“, казва Райков.

За мача той коментира „Боксът е такъв спорт, че съдиите оказват много влияние, но вече и те нямаше какво да направят. Алекс беше безкомпромисен победител във всички срещи“. 

“ Това, че спечелих за мен и за всички от клуба е много радостна новина. Когато си счупих ръката вече бях прекалено далеч, за да се откажа, мотивирах се и не съм си и помислил да се откажа. Много съм благодарен на агитката от Перник, тя беше много сериозна, не съм очаквал такова нещо и много ми помогна да победя“, коментира Алекс Тодоров.

Въпреки травмата Алекс не спира с тренировките и ще бъде пълноценен наставник за по-малките в залата, защото боксът за него е всичко. Той ще сложи отново боксьорските ръкавици след около месец. За нови победи!

Източник : КТ Кракра

 

Коментари

коментара