Вяра Церовска говори по Националното радио

Кметът на Перник Вяра Церовска говори по Националното радио на България, по повод Деня на Перник, чу ZaPernik.com.

„Постарахме се много за Деня на Перник. На рожден ден, като на рожден ден. Говорихме с хората, към които е насочен този празник, да има настроение и мисля, че успяхме, съдейки по това колко много хора има на площада в Перник и на различите събития за деня на града. Има настроение в Перник“, каза пред радио София Вяра Церовска.

„Тържества ще има в целия ден, но в 18 часа ще пеят на сцената пернишки изпълнители, след това ще пеят Криско и Тита, след това ще поздравим хората на Перник с група „Сигнал“ обяви кмета.

Запитана върху какво се е фокусирала Община Перник в момента и за краткото бъдеще, кмета Вяра Церовска посочи някои от проектите, върху които работи Общината:

– Правим основен ремонт на детска градина „Миньорче“, правим основна реконструкция, разширяване и ремонт на моста на река „Струма“.

– Приключваме оформяне на междублоковото пространство в кв. Тева, където ще има детска площадка, автопарк и др.

– Правим „Парк на предизвикателствата“ в центъра на града и вярвам, че ще бъде привликателен не само за перничани, но и за гостите на града.

– Обновяваме площадките за деца, но проектите ни тепърва предстоят“, обяви кмета Вяра Церовска. „Надявам се всичко това да се харесва на съгражданите ми, защото го правим за тях“.

– Предстои обновяване и саниране на сградата на Община Перник. Това ще промени облика на Перник. Имаме проект и за градския транспорт, който до края на догодина да имаме в Перник 15 чисто нови електробуси.

– Имаме социални жилища, а мечтите и идеите са ни още повече.

Коментари

коментара