Кой и защо разруши кафето на майките срещу Двореца на културата в Перник?! Вярно ли е, че шефът на заведение „Фаги“ е взел апетитния имот?

Известното кафене, което събираше майките срещу Двореца на културата е съборено по най-вандалски начин, което взриви града. В града се говори, че петното ще бъде взето от общинския съветник Светлозар Райков, който държи известното заведение „Фаги“. Това накара ZaPernik.com да проучи какво става.

10-годишният срок за стопанисване на отдаденото кафенето под наем там е изтекъл. Това накарало Община Перник да проведе процедура за нов търг. На този търг се явяват четири фирми: На досегашният собственик, фирма на дъщерята на досегашния собственик и още два кандидата, един от които е и собственикът на кафе „Фаги“ на ул. „Търговска“ – общинския съветник Светлозар Райков.

Търгът е спечелен от досегашният собственик, стопанисвал кафето десет години. Втора печели фирмата на дъщеря му, а трети е фирмата на Светлозар Райков – собственикът на кафе „Фаги“.

По закон в 14-дневен срок от спечелването, спечелилият търга трябва да заплати първия наем и да започне дейност. Наемът на обекта обаче досега е бил 300лв., но в момента е скочил над 1000лв. Това очевидно е непосилна сума за собствениците на кафенето и те решават да не плащат новата цена, но да спечелят време и да изкарат летния сезон.

За целта спрат процедурата.

Това се случва като фирмата на дъщерята на досегашния наемател, спечелила втора търга обжалва решението с претенциите, че търгът не е проведен коректно. Разбира се закона казва процедурите да спрат.

В последствие фирмата на дъщерята изтегля жалбата си. Така първият спечелил има още няколко дни да поеме обекта. А лятото си свърши.

Какво ще стане?

Твърде вероятно е обаче наемателите да се откажат от обекта си, тъй като летният сезон е минал, а те вече дори без знанието на Общината са разрушили обекта си.

Ще вземе ли обекта собственика на „Фаги“ Светлозар Райков?

Не. Ако двете фирми се откажат, по закон третият, който е собственика на „Фаги“ не може да вземе мястото, а трябва да започне нова процедура по търсене на наемател.

ZAPERNIK.COM ЩЕ СЛЕДИ ТЕМАТА С КАФЕНЕТО И ЩЕ ВИ ИНФОРМИРА!

Коментари

коментара