Пернишкият касапин от „Соло“ Илиян Тодоров в Топ 20 на най-издирваните убийци в Европа, засечен в Германия!

Пернишкият касапин Илиян Тодоров, затрил двама младежи пред дискотека „Соло“, живее необезпокояван в Германия, гръмна вестник „България днес“. Без да му пука, че агенти на Интерпол го издирват по цял свят, Тодоров и до ден днешен коментира случая със закланите от него студенти Кирил Въжаров и Васил Александров.

В повечето от писанията си той откровено се надсмива над възможността да понесе отговорност за пиянския инцидент, довел до бруталното убийство на двамата младежи в нощта на 18 април 2009г.

След изпълнен с драматични обрати и множество скандали процес Тодоров бе осъден на доживотен затвор. Преди да се стигне до това, Илиян бе оправдан и пуснат на свобода от съдия Румяна Ченалова с мотиви, смятани от мнозина за изключително спорни. Това дава възможност на касапина да реализира дълго планираното си бягство с помощта на фалшив паспорт. В началото на декември 2013г. съдебната грешка е поправен от Върховния касационен съд, но Илиян Тодоров вече се е превърнал в поредния беглец от правосъдието.

Според оперативната информация касапина духва с кола през Гърция, придружаван от приятелка. Пред „24 часа“ ченгета коментират, че от Гърция Тодоров се насочва към Англия. След това следите му са засечени в Латвия и Швеция. Разследващи подозират, че през това време касапинът от „Соло“ се е издържал с пари, пратени му от неговите родители. Основание за това им дава фактът, че два месеца след като Илиян е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол, неговият баща продава два свои имота.

Малко след като присъдата му влезе в сила, беглецът обяви своята версия за случилото се пред дискотека „Соло“. В три свои клипа Тодоров обяви, че не той е убиецът на Васил Александров и Кирил Въжаров. Признава, че е бил пред дискотеката, но физическият извършител на касапницата е друг. Илиян дори има наглостта да обвини роднините на загиналите момчета, че от алчност да получат голяма кръвнина са го нарочили за убиец. Повод бил фактът, че баща му е известен политик от БСП, близък до президента Георги Първанов.

В наглите видеа касапинът така и не посочва къде се крие. Неофициално тогава ченгетата коментираха, че клипът е заснет в Англия. След избухналия скандал Отделът за борба с компютърните престъпления в ГДБОП опита да направи експертиза откъде са качени клиповете. Резултати и до ден днешен не са обявени. По неофициална информация местоположението на убиеца е засечено, но той успява да се измъкне, преди да бъде задържан от чуждите ченгета.

Следват няколко години мълчание, през които убиецът работи под чужда самоличност в различни части на Европа.

Касапинът от „соло“ излиза отново на светло едва преди няколко месеца алармират приятели на убитите момчета. Междувременно Илиян Тодоров е включен в класацията на немски Интернет сайт за 20-те най-издирвани убийци в Европа.

В дискусията към темата неизвестен потребител дори е направил галерия на издирваните главорези. Там вместо снимката на Илиян е поставен колаж, показващ доволен младеж, лапнал огромна цигара, с надпис на шапката си „Гангстерски живот“.

Разразилата се дискусия е засечена от приятели на убитите младежи, които често търсят в интернет информация за убиеца.По думите им авторът на колажа в свои коментари на няколко пъти признава, че познава убиеца Илиян. Дори иронично призовава ченгетата да заловят Илиян, когато назовават с прякора Шерлок Холмс. Индиректни намеци дори подсказват, че това е самият той. Част от тях впоследствие са изтрити. И до момента във форума стои коментар с емотикони на хилещо се човече под въпроса дали някога ще бъде заловен Илиян Венциславов Тодоров.

Подобни коментари анонимният авер на касапина прави и в американски юридически сайт, обсъждащ случая със странната оправдателна присъда и бягството на Тодоров.

Коментари

коментара