Весела от „Калифорния“: Градът е като след апокалипсис! Жертвите в Напа са 21, 150 се водят изчезнали

Три огнища тлеят в Напа. Градът е като след апокалипсис. Това каза в интервю за БНТ по телефона Весела Пинеда. Тя живее в Калифорния. Американският щат продължава да се бори с пожарите, които до момента отнеха живота на 21 души, а 150 се водят за изчезнали.

Разрушените домове и бизнес сгради са над 3500. Силните ветрове допълнително усложняват обстановката. Пожарникарите се борят с около 15 огнища, главно във винените райони Напа и Сонома. От неделя досега огнената стихия е засегнала повече от 46 хектара.

Хиляди са евакуирани заради огнената стихия в Калифорния

„Сонома е най-тежко засегнат. Градът бе разрушен и сринат до основи. Намирам се на около 3 км от големите огньове в Напа. Чакаме заповед от полицията за евакуация. Имаме право да отидем в някое училище, където обаче не приемат животни, а ние имаме. Другият вариант е да сме на хотел, но няма места. Трябва да пътуваме 20-30 км, за да намерим място, където да могат да ни приемат“, споделя Весела.

„Вижда се нещо като мъгла. Тя е постоянно над града. Има неприятният вкус на нещо изпечено. Опитвам се да купя маски, но са свършили в магазините“, добавя българката.

Коментари

коментара