Красивата нашенка Вероника с покъртителен разказ за анорексията си

Вероника, която е със Земенски корени и стана „Мис Свят България“ 2017г. влиза в света на модата на 7 години, но след това заболява от анорекция. Днес, излекувана от това помага на други момичета с този проблем. Какво е да си анорексичка в първо лице, разказва пред ТВ „Кракра“ самата Вероника.

„Анорексията е много жестока. Не можеш да спиш. Хиляди причини има поради които не се чувстваш добре. Поради ниските килограми чувстваш невероятен студ. В същото време така те мами,че трябва да се бориш със самия себе си“, започва личната си изповед Вероника.

„Благодарение на моето семейство и това, че пренасочих амбицията си от отслабване към осъществяване на амбиции се подобрих“, твърди тя. „Използвах периода на възстановяване, за да мечтая какво искам да ми се случва в бъдеще и така настроих вниманието си към реалността, а не илюзионната болест“, казва Вероника.

„Изходите от болестта са два – едният е много краен и неприятен, другия изход е да се оправиш. Животът предлага хиляди предложения. Всяко едно предложение от това да бъдеш болен е по-добро. Всяко едно момиче в това състояние го съветвам да стъпи здраво на земята, да се довери на околните и да започне да се възстановява час по-скоро, защото това е загуба на време и куп хубави моменти“ ,съветва Вероника.

„В месеците, в които бях болна, можеше да ходя на почивка със семейството ми, можеше да започна да работя нещо, което ще развие личността ми, можеше да спортувам. Реално в периода, в който бях болна лежах само на легло. Това е загуба на време“, спомня си Вероника.

„В началото, когато родителите на болни момичета се свърват с мен не са сигурни, тъй като болните момичета много умело прикриват болестта и демонстрират хранене. Първо се срещам с родителите, след това с момичетата. След това ги убеждавам, че са болни, трудно е да повярват, че имат проблем. От там започвам да ходя по лекари с тях, започвам да следя тяхното тегло, дали се хранят, дали си пият лекарствата във всеки един момент докато не са здрави съм до тях“, казва манекенката.

Вероника иска да става политик и учи в тази област. Смята, че ако се намали нивото на корупция в страната ни, животът в България ще бъде много по-добър.

Вероника, която стана „Мис Свят България“ влиза в света на модата на 7 години, но след това заболява от анорекция. Днес, излекувана от това помага на други момичета с този проблем. Какво е да си анорексичка в първо лице, разказва пред ТВ „Кракра“ самата Вероника.

Вероника е дефилирала на Седмицата на модата в Милано. Открила е блетящо първата вечер и то без репетиция. Посещава курсове по балет при Ваня Рошкова от Перник. Спортува активно. Спазва здравословен хранителен режим.

Коментари

коментара