Затварят магистрала „Люлин“ в посока към Перник, спират ремонтите през Владая за почивните дни

Снимка: Интернет

За аварийното обезопасяване на скатове по АМ „Люлин“ до 10 ноември се ограничава движението в посока Благоевград в участъка след тунел „Мало Бучино“. Това е отсечката от км 5+412 до км 11+570 на автомагистралата. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока София, съобщамат от АПИ.

Целта на предприетите спешни дейности е обезопасяване на скатовете от падащи камъни, който застрашават живота и здравето на пътуващите, и повишаване безопасността на движение.

За улеснение на трафика в този участък от АМ „Люлин“ има две ленти за пътуващите от Перник към София, а на 8 октомври, от 12.00 часа, ще има две ленти от София към Перник.

За повишаване безопасността на движение и по-бързото и удобно пътуване в събота и неделя няма да се извършват ремонтни дейности на път I-1 (Е-79) София – Перник в прохода Владая. Ремонтът на отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“ завърши предсрочно днес, а следващият етап от предвидените строителни работи – в участъка от Александров мост до „Черния кос“, ще започнат от 10 октомври.

От пътноподдържащите дружества Агенция „Пътна инфраструктура“ изисква да работят с пълна мобилизация, за да може планираните дейности да завършат в максимално кратък срок.

Коментари

коментара