42 години социален патронаж в Перник: Ето ги хората, които готвят за близо 500 социално слаби перничани

sdr
Домашният социален патронаж в Перник навърши  42 години. В него се приготвя храна за близо 500 социално слаби перничани, която се доставя по домовете


По повод празника служителите на социалния патронаж споделиха своето удовлетворение от успешно завършения проект по доставка и монтаж на ново кухненско оборудване, осъществен с подкрепата на фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.  Той е на стойност близо 30 хил. лв. и са закупени електрически уреди в кухненския бокс – 3 печки,1 конвектомат , фризер, голям хладилник и зеленчукорезачка.

Гости на тържеството бяха кметът Вяра Церовска и зам.-кметовете Владислав Караилиев Денислав Захариев  и Йордан Павлов, секретарят Радослава Манова и директорът на Бюрото по труда Росен Симеонов.

Кметът Вяра Церовска поздрави целия екип за постигнатите резултати от  реализирания проект.
„Щастлива съм, че сте водени от добрата грижа, вниманието, от това да бъдем  в полза на хората, които имат най-голяма нужда.  По този начин можем да  предложим най-доброто качество, като отговаряме на всички съвременни изисквания“, сподели кметът Вяра Церовска.
В момента Домашният социален патронаж в Перник приготвя храна  за близо 500 социално слаби хора. Менюто предлага супа, основно ястие, десерт  и хляб. Храната се доставяпо домовете.
Всички гости бяха поздравени и от Лилия Петрова – директор на ОП „Общинско обслужване“ и Даниела Митова главен експерт в Социалния патронаж.

Коментари

коментара