Шок! За 7 месеца, срещу влог от 17 000евро банка изплати само 2 евро лихва на перничанин

Йордан Петров

Банка изплатила на перничанин 2 евро лихва за 7 месеца по влог от 17 000 евро. Ако същата сума е била вложена в имот, собственикът би имал 150-200лв месечен доход. 

„Виждате съотношението между 17 000 евро в банка и вложени в недвижим имот в Перник. Допускам, че този процент може да се окаже по-висок, ако отчетем българската андрешковщина да не обявяваме всичко, което печелим“, каза пред Кракра ТВ пернишкият брокер Йордан Петров, председател на Регионалното сдружение на брокерите.

Цените на наемите в Перник доскоро изоставаха от тези в големите градове, но вече наваксват.

„Среден наем на гарсониера в Перник се движи в границите 150 до 220 лева, в зависимост от района, обзавеждането, вида строителството и други фактори като инфраструктура, училища, детски градини и др.

„Това е едно добро капиталовложение, ако парите ви седят в банката. Лихвите по депозитите паднаха значително. Факт е, че ако изтеглиш въпросните пари в брой, банката ще ти вземе повече пари за такса за броене, отколкото лихвата“, каза Йордан Петров.

„Офисите са различна тема, ако говорим за Перник търсенето на офиси е почти никакво. Не така стои въпроса в София, където са големите фирми“, каза Петров.

Брокерите на недвижими имоти предполагат, че цените на имотите ще продължат да растат и през следващата една година, най-вече заради председателството ни на Европейския съюз.

Коментари

коментара